Het hart van menig koningsgezinde Brit sloeg een keer over toen ze de tweet lazen van BBC-journaliste en producer Ahmen Khawaja. Ze plaatste voorafgegaan door het woord "BREAKING" op haar account dat de koningin in een ziekenhuis in Londen lag en dat Buckingham Palace op korte termijn met een verklaring zou komen. Het bleek om een misverstand te gaan.

Maar wat voor misverstand? De berichten over de gezondheidstoestand van de koningin werden snel verwijderd en Ahmen plaatste kort erna een excuustweet. Ze zei ook dat iemand een slechte grap had uitgehaald.
Het hoe en waarom liet ze in het midden. De veenbrand woekerde voort via sociale media. Buckingham Palace zag zich genoodzaakt om de geruchten te onderdrukken.

Later kwam de BBC met een verklaring dat het om een technisch probleem ging tijdens een oefening voor een overlijdensbericht en dat er tweets waren geplaatst dat de koningin ziek was. De nieuwsorganisatie bood excuses aan.

Wie nu gelijk heeft, de BBC of Ahmen Khawaja is onduidelijk.

Een woordvoerder van het paleis bevestigde wel dat de 89-jarige koningin in het ziekenhuis is geweest voor haar jaarlijkse routinecontrole.

Overigens meldt het Amerikaanse NBC dat BBC-verslaggever Khawaja ook heeft getweet dat de koningin was overleden. Dat zorgt weer voor reuring op sociale media.