De parkeerdiensten Qube Valet en P7-zelfparkeren die op Schiphol opereren, gebruiken auto's van klanten voor privéritjes. Dat blijkt uit speurwerk van het tv-programma Groeten van Max.

Het tv-programma ging op onderzoek uit na mysterieuze snelheidsboetes en verreden kilometers met auto's van vakantiegangers. Met verborgen camera's werd gevolgd wat met de ingeleverde auto's gebeurde.

"Luchthavenbezoekers overhandigen hun voertuig op het vliegveld aan een medewerker van een van deze bedrijven, in de veronderstelling dat de auto wordt gestald op een veilige plek", vertelt producent Taco Zimmerman van Tuvalu Media in de Telegraaf.

"Wij ontdekken dat het personeel een door ons afgegeven Fiat gebruikt om naar de McDonald’s te rijden en om te gaan sporten. Een andere auto, een mooie Audi Q5, is zelfs als pendelbus ingezet voor andere parkeerders."

Volgens Zimmerman wordt er soms roekeloos en met hoge snelheid gereden en staat de auto's niet in een bewaakte stalling maar in een woonwijk in Amsterdam-West.

Eigenaar Robert-Jan Buijtelaar van beide parkeerdiensten ontkent in alle toonaarden en dreigt naar de rechter te stappen als de uitzending wordt doorgezet. Maar in het programma zegt de man volgens de producent van Groeten van Max dat hij de betrokken werknemers herkent en gaat ontslaan.