Pas anderhalf jaar na dato kreeg de 23-jarige N.T. uit Etten-Leur te horen dat ze iemand had doodgereden. Het slachtoffer van een door haar veroorzaakt verkeersongeval bleek drie maanden na het ongeval te zijn overleden.
Bekijk ook...
Fietser aangereden op Parklaan in Etten-Leur
Dat ze het niet wist lag niet aan T. maar aan de wens van het slachtoffer. Hij wilde geen contact met de Etten-Leurse.

Op 9 november 2013 stond T. bij de kruising richting Parklaan in Etten-Leur te wachten voor een verkeerslicht. Het verkeer werd enige tijd door een tijdelijke verkeerslichtinstallatie geregeld omdat de kruising gereconstrueerd werd.

Het rode verkeerslicht stond al een hele tijd op rood. Andere autobestuurders trokken al toeterend de stoute schoenen aan en reden via de busbaan door het rode licht weg.

Ook T. was het lange wachten beu. Voor haar stond een auto waarvan de motor was afgeslagen. De bestuurder kreeg hem niet meer aan de praat.

De Etten-Leurse was van plan om eerst om die wagen heen te rijden, en vervolgens door het rode licht verder te gaan. Ze vertelde dat ze goed naar rechts en links had gekeken voordat ze door het rode licht reed.

Plotseling verscheen er voor haar auto een fietser, vertelde ze donderdag tegen de rechter.

Ze reed, naar schatting, op dat moment ongeveer 30 kilometer per uur. Ze zag de man over haar dak achter de auto terechtkomen. Hij bleek zwaar gewond te zijn aan zijn hoofd en borstkas. Na een aantal complicaties overleed hij drie maanden later.

Voor de officier van justitie heeft T. 'een aanzienlijke mate van onvoorzichtigheid' getoond. Hij eiste een werkstraf van 200 uur en een jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

Uitspraak 25 juni.