Het begon als een aardige actie van de collega's van Koen Van der Haegen uit België. Ze plaatsten donderdag een foto van de pasgetrouwde man en zijn vrouw op Facebook en spoorden anderen aan hen te feliciteren.

Voor elke like zou het kersverse bruidspaar 1 cent krijgen, maar na twee dagen begint dat aardig op te lopen. Op zaterdag hadden de Vlamingen al meer dan 81 duizend felicitatiekliks binnen, een aardig huwelijkskado van ruim 810 euro.

Van der Haegen en zijn vrouw staan stralend op de foto en krijgen inmiddels berichten vanuit de hele werel ,,We wilden hen een originele verrassing bezorgen", vertelt vertelt collega Muriël Swartenbroekx aan HLN. ,,We betaalden 10 euro aan Facebook om de foto bij zoveel mogelijk gebruikers uit Wetteren te bezorgen, maar ze krijgen nu felicitaties uit het hele land én zelfs uit het buitenland."

Het huwelijk zelf hebben Ellen en Koen overigens al achter de rug: die plechtigheid vond plaats op het eiland Santorini in Griekenland. Wie de twee nog wil feliciteren kan dat hier op Facebook doen.

Koen werkt bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in sociale media. Zijn collega's hadden dus wel een beetje kunnen inschatten wat zo'n Facebookoproep teweeg kan brengen. Maar ze zijn verrast, ook in financieel opzicht. ,,We hadden nooit gedacht dat het aantal likes zo hard zou gaan. Aanvankelijk wilden we met enkele collega's één cent per like aan Ellen en Koen schenken, maar ondertussen hebben we al besloten om de centjes in het hele bedrijf en bij het management op te halen", aldus Muriël in HLN.