De Amerikaanse Matthew Chau is nog geen 2 jaar oud, maar nu al wereldberoemd in de culinaire scene. De foto's die zijn vader in restaurants van hem maakt en op Instagram zet zijn zo populair dat hij wordt uitgenodigd door luxe restaurants om gratis te komen eten.

Mike Chau (31) uit New York maakte bij wijze van grap een Instagramaccount aan voor zijn zoontje Matthew. In restaurants schiet hij telkens een foto van het eten in combinatie met zijn zoon Matthew, die hij daarna online plaatst. Het account, met de naam Food Baby NY, wist binnen een jaar 42.000 volgers te verzamelen. Matthew is in een klap beroemd.


Mike: ,,Zelfs voordat Food Baby werd wat het nu is, maakte ik foto's van eten met hem op de achtergrond. Dat is grappiger en het maakt mijn eten interessanter." Ironisch genoeg vindt Matthew het eten op de foto lang niet altijd even interessant. Hij houdt van vlees, friet en ijs, maar heeft weinig belangstelling voor culinaire hoogstandjes.

Restauranteigenaren zien in Matthew een goede ambassadeur voor de promotie van hun eten en nodigen de jongen massaal uit. De mede-eigenaar van een ijscotent in de New Yorkse wijk Chinatown vertelt: ,,We hebben hem in foto's getagd en aangespoord om langs te komen. Toen hij dat eindelijk deed, tikten we elkaar aan zo van 'O mijn god, Food Baby is er!' Dat was fantastisch."

Mike en moeder Alex zijn nog altijd verbaasd wanneer ze worden uitgenodigd: ,,We waren zo verbaasd en opgewonden", vertellen ze over de eerste keer dat ze gratis eten kregen. ,,Je begint dan te denken dat dat veel vaker kan gaan gebeuren. Wij kunnen doen wat we leuk vinden, namelijk uit eten gaan, zonder iedere keer veel geld uit te hoeven geven."

Mike en Matthew worden inmiddels meerdere keren per dag herkend op straat, voornamelijk door jonge vrouwen. Alex is 19 weken zwanger van hun tweede kind, dat ze nu al gekscherend Food Baby #2 noemen. Voorlopig gaat het gezin nog wel even door met het maken van foto's, waar ze steeds meer tijd aan kwijt lijken te zijn. Mike vindt het niet erg: ,,Ik houd van eten. Ik houd van tijd doorbrengen met mijn gezin. Dat doe ik nu elke dag en ik kan niet meer vragen dan dat."
Foto