Twee Amerikaanse tv-ploegen uit San Francisco zijn live op televisie bestolen. Een van de journalisten begon net aan een gesprek met de studiopresentator toen een onbekende man de camera's opeiste.

Verslaggeefster Cara Liu kwam net in beeld om verslag te doen van een schietpartij bij Pier 14, een belangrijke toeristische trekpleister in San Francisco. Nog voordat ze kon beginnen met haar verhaal dook ze geschrokken uit beeld en riep "wacht even, wacht even". Ook hoorden kijkers iemand zeggen "hij heeft een pistool".

Op een andere zender schreeuwde verslaggever Kris Sanchez "Niet schieten, niet schieten". Het bleek dat een gewapende man op de journalisten was afgelopen en het had voorzien op hun apparatuur.

Toen de ene cameraman niet snel genoeg meewerkte, kreeg hij ervan langs met de kolf van het pistool van de overvaller. De dader vluchtte daarna in een auto met twee camera's en twee camerastandaards.

Het is niet de eerste keer dat een cameraploeg in San Francisco wordt overvallen. Journalisten nemen zelfs vaak bewakers mee als ze moeten draaien in de meer criminele delen van de stad. Wel is het bijzonder dat de overval op klaarlichte dag gebeurde in een bijzonder drukbezocht gedeelte van de stad.

De cameraman kon ter plekke worden behandeld aan zijn verwondingen.

De politie is op zoek naar drie verdachten, maar er is nog niemand aangehouden. Er is een foto verspreid van een van de daders, die toevallig door de cameraman werd gefilmd.
Filmpje