Het was hartverwarmend: een dakloze man uit Canada vond vorige maand 2400 dollar en bracht dat direct naar de politie. Uit ontroering werd een crowdfundingsactie voor hem opgezet en al na een paar dagen stond de teller op 5000 dollar. Maar de dakloze wil dat geld niet hebben.

Toen de man het geld naar de politie bracht, gingen agenten op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Konden ze die niet kunnen vinden, dan zou de dakloze man het geld krijgen. Maar de eigenaar werd wel gevonden en had het geld zelf hard nodig. Dat schrijft de website Business Insider.

Het nieuws over de goede daad van de dakloze man ging al snel het internet over. En van de mensen die het bericht las, besloot via crowdfundingssite GoFundMe geld voor hem op te halen. En dat ging harder dan gedacht. Er was alleen nog n probleem: niemand wist wie de dakloze, die niet met zijn naam in de media wil, was. En zonder adres of telefoonnummer was de man ook niet makkelijk te vinden.

De politieagent die de 2400 dollar van hem had aangenomen, was zo onder de indruk van alles dat hij in zijn vrije tijd op zoek ging naar de dakloze. Dat duurde lang, maar uiteindelijk lukte het. Al kreeg hij niet de reactie die hij had verwacht: de man wilde het geld helemaal niet hebben.

De dakloze vroeg hem het geld over te maken aan een organisatie die eten en onderdak verzorgt voor dak- en thuislozen. Wat hij zelf nodig had, was een baan zodat hij zijn eigen geld kan verdienen. "Ik ga nu alles doen om die baan voor hem te vinden", zegt de agent.