Een witte tijger heeft afgelopen zaterdag de arm van een tweejarige jongen afgebeten in een Chinese zoo. De kleuter zou erin geslaagd zijn een hand in de kooi van het enorme dier te steken.

Het 2-jarige jongetje bracht afgelopen weekend samen met drie volwassenen een bezoek aan het Ya'an Bifeng Gorge dierenpark in de provincie Sichuan. Volgens de The Daily Mirror stak het kind op een bepaald moment via een ventilatieopening zijn arm in de kooi van de witte Bengaalse tijger. Hij zou de aandacht van het dier hebben willen trekken. Jammer genoeg werkte dat ook, want de tijger zette al snel zijn tanden in de arm van het kind.

De jongen - die niet werd ge´dentificeerd - werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar er niets anders op zat dan zijn arm vanaf de elleboog te amputeren. De familie van de jongen weigert voorlopig alle commentaar.

In een ander incident verloor vorig jaar een 9-jarige jongen zijn arm nadat hij een beer had proberen voederen in de Chinese provincie Henan. De ouders eisten toen een schadevergoeding van 225.600 euro, maar dat werd geweigerd. De dierentuin zou 11.000 euro hebben bijgedragen aan de medische behandeling van het kind.

Beide partijen verschijnen binnenkort opnieuw voor de rechter in verband met de schadevergoeding.