Een man uit de Amerikaanse staat West Virginia heeft vaarwel moeten zeggen tegen zijn 2 huisgenoten. Volgens de politie deelt Ronnie Chapman al minstens een jaar zijn huis met 2 witstaartherten, wat verboden is in de staat.

De dieren werden ontdekt na een tip van een bezorgde burger. Hoewel er voldoende hooi in het huis lag, waren de leefomstandigheden volgens een agent erbarmelijk. ,,Er lag stro op de grond en overal uitwerpselen", vertelde Gary Amick tegenover lokale media. ,,Het stonk er verschrikkelijk. Deze dieren kun je niet in huis halen."

,,Toen we de man konden overhalen om de dieren buiten vrij te laten, deden ze dat heel aarzelend", zegt een andere agent tegen Charleston Daily Mail. Het jongste dier zou meteen het bos in gevlucht zijn, maar het andere hert blijft in de buurt van Chapmans tuin rondhangen.

Chapman beweert echter dat de dieren helemaal niet bij hem in huis leefden, maar konden gaan en staan waar ze wilden. Naar eigen zeggen werden ze enkel toegelaten in het voorste deel van zijn woonwagen. Een van de herten zou hij een paar jaar geleden in zijn tuin hebben gevonden. Het dier zou toen dodelijk gewond zijn geweest. ,,Ik zie niet wat ik verkeerd heb gedaan", zegt Chapman.