De Australische Annie Nolan wordt horendol van de clichs die ze steevast krijgt voorgeschoteld als ze haar tweeling in de kinderwagen voortduwt. Om van het gezeur af te zijn, plakte ze haar commentaar op de buggy.

"ALTIJD als je buiten komt, krijg je als moeder van een tweeling dezelfde vragen en opmerkingen naar je hoofd", schrijft ze op Facebook. "Doodvermoeiend."

Voordat ze deze week de stad inging, maakte ze daarom plakkaten met haar standaardantwoorden vast aan de wagen van haar dochtertjes Delphi en Cheska. De tekst:

Ja, ze zijn van mezelf.
Ja, het is een tweeling.
Ja, allebei meisjes.
Nee, geen eeneiige tweeling.
Ja, ik weet dat ze tch op elkaar lijken.
Ja, ik weet zeker dat ze niet eeneiig zijn.
Verwekt door te n***en.
Geboren met een keizersnee.
Heb je k tweelingen in je familie? Te gek!
Bij mij in de familie kwam het niet voor - tot nu toe.
Ja, ik heb mijn handen er vol aan (soms met 2 glazen wijn om me erdoorheen te helpen).
Ja, een drieling zou lastiger zijn.

Zo wilde Annie Melbourne ingaan. Maar op het laatste moment deinsde ze ervoor terug en haalde ze de vellen papier eraf. "Mensen, het is een grap", schreef ze voor de zekerheid nog onder de foto.

Maar duizenden mensen, tweeling of geen tweeling, blijken zich in haar woorden te herkennen. Intussen is haar bericht zo vaak gedeeld, dat ze even vreesde dat Delphi en Cheska op straat herkend zouden worden. Dus voorzag ze de tweeling vanochtend uit voorzorg van een plaksnor en een grote zonnebril: Foto