Zelden zal in een operatiekamer de opluchting zo groot zijn geweest als vandaag in een Chinees ziekenhuis. Artsen slaagden erin om een onwaarschijnlijk groot waterhoofd van een 3-jarig meisje tot normale proporties terug te brengen.
Tijdens de zeventien uur durende ingreep werd de vergrote schedel verwijderd, om daar een 3D-raamwerk voor in de plaats te zetten.

Hanhan had sinds haar geboorte een hoofd dat vier keer zo groot was als normaal. Ze kon niet staan of zitten, omdat haar lichaam het hoofd niet kon dragen. Bovendien kon ze door letsel aan een oogzenuw bijna niet zien.
Dooier

Twee maanden geleden werd ze opgenomen in het ziekenhuis van Changsha, de hoofdstad van de provincie Hunan. Hanhan had pijn door een voortdurende druk aan de achterkant van haar hoofd.

Voordat het meisje kon worden geopereerd moest ze genezen van een zware infectie. Uiteindelijk was ze zo ernstig in levensgevaar, dat de ingewikkelde operatie niet langer kon wachten.

De arts, Kuang Weiping, vergeleek de ingreep met "het breken van een ei, zonder het velletje aan de binnenkant te beschadigen en te voorkomen dat eiwit en dooier in elkaar overlopen."