De 28-jarige Dr. Annelies Vredeveldt raakte haar knuffel kwijt in een hotel in Canada. Het hotel stuurde de knuffel terug, mét foto's van de avonturen van knuffelhond Boris. Het verhaal bleef niet onopgemerkt en ineens werd haar verloren knuffel meer dan 100.000 keer bekeken.

Twee weken nadat de criminologe was teruggekeerd, ontving ze een pakketje vanuit Canada: Boris was gevonden. Ook had het hotel ervoor gezorgd dat Boris niets tekort kwam in Canada. Hij heeft zelfs samen met het hotelpersoneel de nationale Canada-dag gevierd.

De knuffel betekende vast veel voor Dr. Vredeveldt, zou je denken. Valt wel mee: "De knuffel is niet per se heel speciaal, maar ik neem altijd een knuffel mee op reis omdat ik dan beter slaap", vertelt ze. Ook aan de naam Boris zit geen sentiment: "zo heet de knuffel die je van de Dierenbescherming krijgt als je daar lid van wordt."

In 2012 spraken we Vredeveldt nog over haar onderzoek naar methodes om ooggetuigen zich meer te laten herinneren. Nu vind je onder haar naam ook het verloren-knuffel-avontuur terug, zoals bijvoorbeeld op Reddit. "Ik had de foto's op Reddit gezet omdat ik het een grappig verhaal vond. Ik had niet verwacht dat het meer dan 100.000 keer zou worden gezien!" zegt de criminologe.

Zo werd het verhaal ook opgepikt door Buzzfeed: "Het verhaal op Buzzfeed is een beetje dramatisch geschreven", zegt ze zelf.

Dat haar naam nu niet alleen maar terug te vinden is onder baanbrekende onderzoeken en interviews over haar werk, maar ook onder 'Boris de verloren knuffel', vindt ze niet zo erg: "iedereen heeft z'n eigenaardigheidjes".
Foto