Een 9-jarige jongen is uit een woestijn gered nadat allebei zijn ouders waren gestorven. Het kind kon worden gered dankzij de camera die agenten bij het lichaam van zijn moeder vonden.

Het gezinnetje uit Frankrijk was op vakantie in de VS. Ze liepen in de brandende zon in de woestijn van Nieuw Mexico, waar temperaturen deze week opliepen tot tegen de 40 graden en geen schaduw te vinden is. Het is er zo warm, dat mensen het advies krijgen zo'n 4 liter water per dag te drinken, schrijft nieuwszender CNN.

Toen de moeder van het gezin zich niet goed voelde, besloot ze het pad terug te lopen naar de auto. Maar nog geen 100 meter verderop overleed ze. Vader en zoon liepen zo'n 900 meter door totdat ook de vader door de hitte werd bevangen. Hij raakte gedesoriŽnteerd en was ervan overtuigd dat ze bijna bij de auto waren. De man stierf met zijn zoon naast hem, niet wetende dat zijn vrouw ook was overleden.

Twee medewerkers van het park vonden de moeder. Zij belden de hulpdiensten, maar die kwamen te laat. Omdat agenten niet snapten waarom de vrouw in haar eentje in de woestijn was, bekeken ze de foto's op haar camera. Daarop zagen ze dat ze samen met haar man en zoon aan de route was begonnen.
De agenten gingen op zoek naar het tweetal en vonden hen zo'n drie kwartier later. Het 9-jarige jongetje, dat flink was uitgedroogd, zat naast zijn overleden vader. "Hij huilde niet", zegt de sheriff tegen CNN. "Maar hij was natuurlijk wel overstuur." De jongen werd naar een ziekenhuis in Albuquerque gebracht, waar hij vertelde wat er was gebeurd. Zijn oma is vanuit Frankrijk overgevlogen om voor hem te zorgen.

De sheriff denkt dat het gezin had onderschat wat hoge temperaturen in de woestijn met mensen kunnen doen.