Een Amerikaanse automobilist heeft een auto-ongeluk, een val van 100 meter in een ravijn en een brand overleefd. "Zijn beschermengel zat vandaag bij hem in de auto", zei een van de hulpverleners die de man redde.

De chauffeur was 's ochtends vroeg betrokken bij een botsing op een snelweg in de buurt van Los Angeles. Zijn pick-up schoot daarbij over de vangrail en reed 100 meter een steil talud af een ravijn in.

Eenmaal beneden vatte de berm vlam. Het vuur is mogelijk veroorzaakt door de botsing, maar het kan ook zijn dat de hete uitlaat het droge gras in brand zette. Om aan het vuur te ontkomen, verschool de man zich in een rioolpijp.

De brandweer zette blushelikopters in om het vuur uit te krijgen. Ook werd een helikopter ingezet om de man uit zijn benarde situatie te krijgen. Dat was voor de piloten nog een moeilijke klus, doordat de rook in de vallei bleef hangen en het zicht belemmerde.

Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gevlogen. De brandweer had enkele uren nodig om de brand meester te worden. In die tijd legde het vuur legde 4 hectare berm in de as.

"Ik ben blij dat dit op een koel moment van de dag gebeurde, want anders had het slecht kunnen aflopen voor de chauffeur en de brandweerlieden", zei een van de brandweermannen achteraf.