De liefde van moeders voor hun kind kent geen grenzen. De doodzieke Amanda Littlewood (38 ) heeft een nier afgestaan om het leven van haar zoontje te redden.

Al haar hele leven heeft Amanda Littlewood (38 ) uit het Engelse Longwood een ernstige nierziekte. Drie dagen per week moet ze zich laten dialyseren in het ziekenhuis.

Er is maar een redding: een niertransplantatie. Haar man John Paul wilde dolgraag één van zijn nieren afstaan om het het leven van zijn vrouw te redden, schrijft Huddersfield Daily.

Het leven van Amanda leek gered. Totdat droevig nieuws binnenkwam: haar zoontje Zac van 8 jaar lijdt aan dezelfde nierziekte. De nier van zijn vader zou ook zijn leven kunnen redden. En dus weigert Amanda de nier van haar man.

Dat zoontje Zac ook de ziekte heeft, kwam overigens niet als een grote verrassing. Ook de moeder, broer en grootmoeder van Amanda hebben de ziekte.

"Vijf jaar geleden kreeg mijn moeder een transplantatie. Mijn broer heeft vorig jaar een nieuwe nier gekregen", vertelt Amanda in een interview aan de lokale krant. "Mijn man was bereid één van zijn nieren af te staan aan mij.Ik had het nog tegen mijn man gezegd: 'Wacht nog even, laat ons eerst zien of Zac de ziekte niet heeft.'"

De twee andere kinderen van Amanda hebben tot nu toe geen problemen, maar kregen van de doktoren ook nog geen uitsluitsel. Zac wordt binnenkort geopereerd en krijgt de nier van zijn vader.

Voor Amanda is het wachten op een nieuwe nier. "Ik heb goede en slechte dagen. Ik zit in een achtbaan. Ik hoop snel dat bevrijdende telefoontje te krijgen."