Bezoekers van het voormalig Poolse concentratiekamp Auschwitz-Birkenau zijn woedend. Polen kampt met een hittegolf en beheerders van het kamp dachten daarvoor een oplossing te hebben: sproeidouches aan de ingang.

Maar bezoekers reageerden geschokt op de sprinklerinstallatie, meldt de Suddeutsche Zeitung. Vooral oudere bezoekers zouden het niet kunnen waarderen. "Dit getuigt van slechte smaak", zei bezoeker Meyer Bolka tegen The Jerusalem Post. "Ik ben naar de receptie gegaan en heb gevraagd waarom die douches er stonden. Het doet me denken aan de gaskamers."

Vooral oudere bezoekers zouden gekwetst zijn. Het deed ze denken aan de gaskamers die in de Tweede Wereldoorlog waren ingericht als doucheruimten. "Ze hadden zich moeten realiseren wat dit oproept. Alle IsraŽlische bezoekers vonden het smakeloos."

Het management van Auschwitz laat weten dat het niet de intentie was om de bezoekers te kwetsen. Ze gaan op zoek naar een andere manier om verkoeling te brengen.

In Auschwitz-Birkenau vermoordden de nazi's meer dan een miljoen mensen, voornamelijk Joden. Het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau is een herdenkingsmonument en museum en bestaat onder meer uit de concentratiekampen Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau.