De zoon van Estella Havisham (een schuilnaam, nvdr) lapte alle regels aan zijn laars en toonde niet het minste respect. Daar had zijn alleenstaande mama flink genoeg van. In een brief die ze deelde op Facebook, stelde ze een ultimatum aan haar zoon om hem een "les in zelfstandigheid" te geven.
De dertienjarige Aaron gedroeg zich zeer eigenwijs. Opruimen deed hij niet, hij was brutaal en toonde weinig respect voor zijn moeder. Om hem duidelijk te maken wat het leven van een volwassene echt inhoudt, besloot ze hem een koekje van eigen deeg te geven.

Het was hoog tijd voor verandering, dus schreef ze hem een brief. "Sinds je lijkt te zijn vergeten dat je nog maar dertien bent en dat ik je ouder ben, heb je dringend een les in zelfstandigheid nodig", meldde ze.

"Vermits je me vlakaf zei dat je nu geld verdient, zal het voor jou makkelijker zijn om de dingen terug te betalen die ik in het verleden voor je kocht. Indien je ze terug wil of toegang tot het internet nodig hebt, zal je jouw deel van de kosten moeten betalen.

Ook moet je de vuilbak ledigen en stofzuigen op maandag, woensdag en vrijdag. Je maakt de badkamer wekelijks schoon, bereidt jouw eigen maaltijden en ruimt telkens op. Indien je faalt, reken ik jou dertig dollar poetskosten aan voor elke dag dat ik het moet doen.

Indien je opnieuw mijn kind wil zijn in plaats van een huisgenoot, dan kan er over de voorwaarden onderhandeld worden."

Inmiddels is het ultimatum al meer dan 160.000 keer gedeeld op Facebook. Estella benadrukte dat het niet de bedoeling was om de brief wijd te verspreiden maar om haar zoon een lesje te leren. Het ultimatum heeft trouwens zijn doel niet gemist. Aaron heeft zich geŽxcuseerd en kleding terugverdiend met goed gedrag.