Een Brit dacht zijn mooie Mercedes tijdens de vakantie veilig te stallen bij een parkeerbedrijf in de buurt van het vliegveld, maar hij kwam bedrogen uit. Twee weken later bleek dat er een slordige 1300 kilometer was bijgeschreven op de teller.

Phil Cockrell zijn auto ter waarde van ruim 46.000 euro achter bij een parkeerdienst in de buurt van het vliegveld Gatwick, dat adverteert met de slogan 'U kunt er zeker van zijn dat uw trotse bezit bij ons in veilige handen is'.

Maar terug van twee weken zon op Kreta bleek dat niet bepaald het geval: Cockrell kwam erachter dat er in de tussentijd ruim duizend kilometer mee was gereden, schrijft de Daily Mail.

Hij ging meteen verhaal halen bij het parkeerbedrijf, maar dat ontkende aanvankelijk alles. Volgens de beveiligingsbeelden zou de Mercedes twee weken lang niet van zijn plek zijn geweest.

Cockrell liet het er niet bij zitten en stapte naar de politie. Die doken in het systeem van nummerplaatherkenning en daaruit bleek dat de auto allesbehalve stil had gestaan. Politiecamera's hadden zijn wagen 20 keer gesignaleerd, in vier verschillende graafschappen.

Het parkeerbedrijf heeft inmiddels beloofd om actie te ondernemen en zegt Cockrell te compenseren. Probleem is alleen dat nog onduidelijk is wie dagenlang heeft rondgereden in de Mercedes. De Brit denkt erover om het bedrijf voor de rechter te slepen.

"Het voelt alsof ik ben beroofd, dat iemand anders aan mijn spullen heeft gezeten", zegt hij. "Het ergste is dat het parkeerbedrijf denkt dat het ermee wegkomt aangezien de politie niets doet."

In Nederland komen dergelijke praktijken ook voor. Deze zomer werd bekend dat de parkeerdiensten Qube Valet en P7-zelfparkeren die op Schiphol opereren, auto's van klanten gebruikten voor privéritjes.