In de Amerikaanse staat Colorado is een 59-jarige man veroordeeld voor moord op zijn vrouw. De jury vindt dat er genoeg bewijs is dat hij zijn 50-jarige vrouw tijdens een wandeling ter ere van hun twaalfjarig huwelijk van een 40 meter hoge klif heeft geduwd.

Het belangrijkste bewijsstuk was een kaart, waar op precies de plek waar de vrouw de dood vond, een kruisje stond getekend, schrijft de Amerikaanse website Buzzfeed. De man kon tijdens verhoren geen goede verklaring geven voor het markeren van de plek. Volgens de aanklagers was hij kort voor de bewuste wandeling negen keer op de plek des onheils.

Wat de zaak helemaal verdacht maakte, is dat de man in het geheim een levensverzekering ter waarde van ruim 4 miljoen euro op het leven van zijn vrouw afsloot. Ook bij de dood van zijn eerste vrouw streek de man veel geld op van de levensverzekering. Zijn eerste vrouw stierf toen haar auto op haar viel tijdens het verwisselen van een band. Ook toen was de man de enige verdachte, schrijft Buzzfeed.

De man hangt een levenslange celstraf boven het hoofd.