"Het is het meest bizarre ongeluk uit mijn carrière." Politieagent Chad Hill kan er nog steeds niet over uit: het 'freak accident' van de familie Kipp in de Amerikaanse staat Indiana.

De grote boosdoener, volgens Hill in de Washington Post: een spin. Die had zich verschanst in de auto van Angela Kipp, een 35-jarige huisvrouw die op het punt stond haar zoon naar school te brengen.

Zij was bezig haar auto achteruit het pad bij haar huis af te rijden toen zij de spin opeens op haar schouder zag zitten. In pure paniek sprong zij uit de rijdende auto, waar haar 9-jarige zoon nog op de achterbank zat.

De jongen, voor geen kleintje vervaard, klom naar de bestuurdersstoel en probeerde het voertuig te stoppen. Maar in plaats van op het rempedaal duwde hij op het gaspedaal. De auto denderde de afrit af en kwam tegen een passerende - lege - schoolbus tot stilstand. De jongen werd uit de auto gelanceerd, maar wonder boven wonder raakte hij slechts lichtgewond.

Agent Hill verwacht dat moeder en kind niet aangeklaagd zullen worden voor het veroorzaken van het ongeluk. Het onderzoek is overigens nog in volle gang.