Peter Schaap uit Heiloo wist niet wat hem overkwam toen hij afgelopen vrijdag uit de bus werd gezet. Schaap heeft Parkinson en draagt daarom speciale schoenen. De politie kwam hem halen, omdat een mede-passagier de schoenen er verdacht uit vond zien.

Schaap heeft door zijn ziekte last van loopstoornissen. Hij doet mee aan een onderzoek om deze te verminderen en draagt daarom bijzondere accessoires op zijn schoenen. Op de neuzen zitten twee lasers bevestigd met bijbehorende batterijen. “Het ziet er apart uit, maar het werkt goed”, vertelt Schaap aan RTV NH.

Een kwartier lang zat Schaap al te wachten in een stilstaande bus toen plotseling de beveiliging kwam en later twee politieagenten. “Ik dacht nog, zeker een zwartrijder”, vertelt Schaap. Hij kwam er al snel achter dat dat niet het geval bleek te zijn. Toen de politie voor hem bleven staan en hem verzochten uit te stappen, begon Schaap te schudden en te trillen. “Dan krijg ik een heftige reactie van stress”, legt Schaap uit.

Een mede-passagier bleek de politie te hebben gebeld, omdat diegene de schoenen van Schaap niet vertrouwde. Schaap begrijpt wel dat zijn schoenen er raar uit zien en dat ze niet weten wat het is. “Maar ik snap niet dat ze het dan niet even vragen.”

Schaap kon na enige uitleg weer rustig verder reizen, maar het was wel traumatisch voor hem. Hij wil dit niet nog een keer meemaken en heeft daarom zijn verhaal verteld aan de media.
Foto