Het lijkt wel een scenario van een slechte romantische film, maar dat is het niet. Dit stel leerde elkaar kennen omdat een bug op Facebook ervoor zorgde dat ene Schuler ingelogd was op de pagina van Celeste Zendler.

Schuler probeerde in 2009 met zijn telefoon in te loggen op zijn Facebook-pagina. Door een vervelende bug kwam hij echter terecht op de pagina van Celeste.

"We hadden elkaar nog nooit ontmoet. We woonden niet eens in dezelfde staat, hadden geen gezamenlijke vrienden en deelden ook niet dezelfde interesses op Facebook," vertelt Schuler tegen Amerikaanse media. Hij logde uit en dacht niet meer aan het voorval. Tot hij een vriendschapsverzoek van Celeste ontving.

De twee raakten bevriend via Facebook en zagen elkaar voor het eerst in 2013. De vonk sloeg meteen over. In hetzelfde jaar trok Celeste in bij Schuler.

Het ging zo goed tussen het stel dat Schuler besloot zijn vriendin ten huwelijk te vragen. En hoe kan het ook anders: het aanzoek ging via Facebook:

***Dit is NIET Celeste. Haar account is voor de tweede keer GEHACKT***

En voor de tweede keer heb ik, Schuler, haar vriend, het account gehackt. Voor wie het niet weet: Celeste en ik hebben elkaar in oktober 2009 ontmoet doordat een gekke bug op Facebook-mobiel ervoor zorgde dat ik werd ingelogd op haar account terwijl ik in South Arkansas woonde. We werden vrienden, raakten steeds closer en uiteindelijk werden we verliefd op elkaar. Voor dit alles hadden we elkaar nooit ontmoet, nooit in dezelfde stad gewoond, hadden we geen gemeenschappelijke vrienden niet op Facebook en niet in de 'echte' wereld. We raakten verbonden door een het toeval en tegen alle logica in. Snel wat cijfers: in de herfst van 2009 had Facebook al meer dan 175 miljoen gebruikers. Als je het uitrekent, was de kans dat wij met elkaar in contact zouden komen minder dan 1 op 175.000.000. Statistisch gezien is de kans dat je geraakt wordt door de bliksem meer dan 300 keer groter. De kans is groter dat je wordt gebeten door een haai... op het land. En het zou logischer zijn als je de jackpot van de loterij wint, met precies dezelfde cijfers als iemand anders.

Hoe bijzonder ons verhaal ook is: het werkt in mijn nadeel. Als ik Celeste ten huwelijk zou willen vragen zou ik dat nooit op de plek kunnen doen waar we elkaar hebben ontmoet: het was immers niet op een 'echte' locatie. Celeste, ik breek nog een keer in op je Facebookacount (voor de eerste keer expres;)) om je een vraag te stellen. In een wereld met miljoenen mensen, die allemaal een andere kant op gaan, vonden wij elkaar. Jij bent mijn wederhelft en ik wil dat we samen zijn, verliefd en altijd. Wil je met me trouwen?


Celeste zei ja en Celeste en Schuler zijn op 21 juni getrouwd.
Foto