Een groep Chinese toeristen heeft afgelopen week de schrik van hun leven gehad, toen een glazen brug aan de rand van een kilometer hoge klif hard begon te kraken. Een van de glazen platen van de brug was in honderden stukjes gebarsten.

Verschillende toeristen hebben hun ervaring gedeeld op Weibo, de Chinese versie van Twitter. "Ik hoorde plotseling een harde klap en voelde het trillen onder mijn voeten. Ik keek naar beneden en zag dat er een barst in het glas zat. Iedereen begon te schreeuwen", aldus een toerist die op de brug stond.

De glazen brug aan de rand van de Yuntai-berg werd nog geen drie weken geleden geopend. De brug ligt op een kilometer hoogte. Het drie lagen dikke glas van de brug zou 800 kilo per vierkante meter moeten kunnen dragen. De spectaculaire brug bleek echter niet bestand tegen een zware thermomok.

"Er is slechts één van de drie lagen glas gebroken, dus de toeristen hebben geen gevaar gelopen", staat in een verklaring. De brug werd direct na het incident gesloten om 'bezoekers honderd procent veiligheid te kunnen garanderen'. De gebarsten plaat wordt gerepareerd.
Filmpje