Altijd al gedroomd van een extreem lang leven en van het uitblazen van 150 kaarsjes op je verjaardagstaart? De Brits-Russische wetenschapper Alex Zhavoronkov heeft goed nieuws voor je. Je kunt die leeftijd makkelijk halen, maar dan moet je wel afscheid nemen van één specifieke activiteit: seks.

Zhavoronkov is zo overtuigd van zijn stelling dat hij er een boek over heeft geschreven met de titel Ageless Generation. Volgens de wetenschapper kunnen mensen veel ouder worden als ze niet zoveel energie zouden verspillen aan het bedrijven van de liefde. Aan Daily Mail vertelt hij dat een leeftijd van 150 jaar helemaal niet onrealistisch is. "Kijk alleen al naar wat er de afgelopen dertig jaar allemaal gebeurd is. Ik heb voorlopig nog geen plannen om mijn benen voor eeuwig te strekken", aldus Zhavoronkov.

Overigens moet hij bekennen zijn eigen 'regels' weleens te overtreden. "Ja, ik heb weleens seks. Maar niet vaak hoor. En als ik het heb, dan doorgaans met collega's." En waar het misschien fantastisch lijkt om zo oud te worden, zonder seks wordt het voortbestaan van onze soort wel een beetje lastig. Daarover heeft Zhavoronkov in de krant dan weer niets te melden.