Een Amerikaans jongetje zal zich voortaan wel tweemaal bedenken alvorens hij iemand omhelst. De 12-jarige is namelijk door zijn tante aangeklaagd voor $127.000, omgerekend zo'n 112.000 euro's, vanwege een al te blijde begroeting. De vrouw brak daarbij haar pols.

Het voorval vond plaats in maart 2011 in de plaats Westport (Connecticut). Jennifer Connell uit Manhattan was er uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van haar neefje, de destijds acht jaar oude Sean Tarala. Toen het menneke de vrouw zag, riep hij 'Tante Jen!' en sprong haar enthousiast in de armen. Dit leidde tot de valpartij die het ongeluk veroorzaakte.

De kinderloze Connell (54) vindt dat Sean "beter had moeten weten" dan zomaar in haar armen te springen, zo bericht NY Daily News. Volgens de tante is haar bestaan sinds de polsbreuk "niet meer hetzelfde geweest". Vooral het sociale leven van de vrouw zou ernstig hebben geleden onder de kwetsuur. "Zo was ik onlangs op een feestje", licht Connell toe, "en kostte het me moeite om mijn dienblad met hors d’oeuvres vast te houden."

Sean kwam afgelopen vrijdag in de rechtbank wat verward over. De knul zat er slechts met zijn vader, want zijn moeder is vorig jaar overleden.