Een Brits echtpaar dat ruim 200.000 euro won in de loterij, heeft dat bedrag dankzij hun hond Ruby kunnen verdubbelen.

Jane en Alan Slater van het Isle of Wight wonnen eind september 149,089 pond, ruim 200.000 euro. Kort daarna vond hond Ruby een ander lot in hun auto, dat Jane en Alan allang vergeten waren.

Het lot was verstopt in een catalogus. Toen Ruby en een andere hond na een wandeling in de auto sprongen, vloog de catalogus uit de wagen en kwam het lot tevoorschijn. Het tweede lot was ook goed voor een prijs van 149.089 pond.

Jane Slater, die in de catering van een ziekenhuis werkt, vertelt: "We hadden een heerlijke wandeling gemaakt en wat gekletst over onze loterijprijs en hoe gelukkig we daarmee waren."

"Toen we bij de auto kwamen, sprong Ruby op de achterbank en vloog het papiertje uit de catalogus. Het lot wapperde zo voor mijn voeten, het was net als in de film." Opmerkelijk genoeg 'ontdekte' Ruby het lot op de dag van haar tweede verjaardag. De hond kan rekenen op extra traktaties.

De 65-jarige Alan, die een paar maanden eerder met pensioen kan dan gepland, zegt tegen de Telegraph: "We barstten beiden in huilen uit toen we ontdekten dat ook het tweede lot in de prijzen was gevallen."

De twee speelden al 20 jaar mee met dezelfde nummers.
Foto