Een opmerkelijke uitspraak in Engeland: daar heeft het allerhoogste gerecht een meisje van 14 opgedragen contact met haar biologische vader te houden, ook al wil ze dat zelf helemaal niet.

Met die opmerkelijke uitspraak komt een einde aan slepende en al net zo bizarre rechtsgang die startte toen het meisje zeven jaar oud was, meldt de Britse krant The Daily Mail.

Het meisje groeide op met haar twee lesbische moeders en in de eerste jaren kwam de biologische vader nog wel over de vloer. Maar de relatie tussen de ouders werd slechter en slechter, totdat na enkele jaren de moeders hun dochter volledig gingen afschermen voor haar biologische vader.

Die stapte toen naar de rechter en kreeg dan nu uiteindelijk gelijk, onder meer omdat hij verwachte dat een mannelijk rolmodel goed zou zijn voor het meisje. Saillant detail: de voornaamste reden waarom het meisje zelf geen contact wil met haar vader is nu juist die slepende rechtszaak, die haar jeugd heeft verpest.

Overigens hoeft ze haar vader niet onder ogen te komen. Het enige waar die om had gevraagd was de mogelijkheid tot indirect contact, zoals het kunnen sturen van een kaartje op haar verjaardag.