Iedereen heeft zo zijn dromen en doelen in het leven. Voor Edward William Richards geldt dat hij eruit wil zien als een vogel. En hij gaat ver voor zijn droom: de man liet zijn oren weghalen, omdat hij er zo meer uitziet als een papegaai.

De Brit heeft gekleurd haar, meerdere piercings en hij liet zijn gezicht vol kleurrijke veren tatoeëren en hoorns implanteren. Zijn obsessie met papegaaien zorgt ervoor dat de Britse man niet de minste maatregelen neemt om er ook uit te zien als de gekleurde vogels. Zijn laatste wapenfeit: het verwijderen van zijn oorschelpen.

De man is erg opgetogen over de operatie. ,,Ik denk dat het er geweldig uitziet, ik ben er dol op", zei hij na de zes uur durende ingreep. ,,Het is het beste wat me ooit is overkomen, ik ben zo gelukkig. Ik kan niet stoppen met in de spiegel kijken."

Edward is zo opgetogen, dat hij een foto van zijn verwijderde - en gepiercete - oorschelpen op zijn Facebookpagina postte. Wie de expliciete foto's wil zien, kan hier klikken (maar let dus op: schokkend beeld).

Ondanks 110 tattoos, 50 piercings, een gespleten tong, een zeester onder zijn hoofdhuid en nu ook afwezige oren, is Ted niet van plan het erbij te laten. Het volgende punt op zijn wensenlijst: zijn neus in een bek veranderen. Hij wordt daarbij gesteund door zijn vriendin Suzi, die zelf ook dol is op lichaamsversieringen.

Niet iedereen is even blij voor Edward. Leden van de British Association of Aesthetic Plastic Surgeons hebben al laten weten dat ze het afgrijselijk vinden dat iemand zich vrijwillig opgeeft om zijn oorschelpen te laten verwijderen en dat hij een arts heeft gevonden die de onnodige operatie wilde uitvoeren.
Foto