Een boer uit Schagen heeft een automobilist maandagmiddag een flinke dienst bewezen door z'n auto van het spoor te trekken. De automobilist was door onbekende reden op het spoor bij de Keinsmerweg in Schagen terecht gekomen. De vreemde manoeuvre ging gepaard met een harde klap. Een boer die iets verderop op het land zijn land aan het ploegen was, hoorde die klap en besloot een kijkje te nemen.

Toen de boer doorhad wat er aan de hand was, twijfelde hij niet, sprong hij op z'n tractor en reed richting het spoor. Daar aangekomen bond hij de auto vast aan zijn tractor en trok 'm van de rails. Hoewel ProRail en NS het treinverkeer snel stillegden, wist een naderende trein pas te stoppen toen hij de spoorwegovergang was gepasseerd.

Een woordvoerder van ProRail meldt dat het treinverkeer tijdelijk was stilgelegd. Toen de auto van het spoor was verwijderd, werd de dienstregeling weer hervat. De man is door ambulancepersoneel nagekeken, maar heeft niets overgehouden aan zijn benauwende capriolen. De auto is door een berger afgesleept.
Foto