Jeremy Miller zit in een rolstoel. Maar elk jaar is hij met Halloween de coolste van de buurt. Daar zorgt zijn vader wel voor, die deze keer een superdeluxe Snowspeeder rondom Jeremy's rolstoel heeft ontworpen.

De originele Snowspeeder is te zien in de Star Wars-film Empire Strikes Back. Ryan Scott Miller heeft het voertuig zo gedetailleerd mogelijk nagebouwd. Zelfs de vleugelkleppen werken en er zitten drie Nerf-speelgoedgeweren in verstopt, zodat Jeremy met Halloween zelfs de grootste griezels op afstand kan houden.

De 8-jarige Amerikaanse jongen lijdt aan spina bifida, een 'open rug', waarbij de ruggenwervels niet goed zijn gesloten rondom het ruggenmerg. De website CNet schrijft dat Jeremy zich ondanks zijn beperkingen niet laat afhouden van de dingen die elke jongen van zijn leeftijd graag doet: zo speelt hij graag basketbal en rugby.

Vader Miller is apetrots op zijn creatie, gemaakt van onder meer piepschuim en pvc-buis. Hij is er twee weken lang elke avond en in de weekeinden mee bezig geweest. Dat deed hij vaker: de afgelopen jaren had hij Jeremy verrast met onder meer een heuse Batmobile en de motorfiets van Captain America.

Jeremy mocht van dichtbij toekijken toen zijn vader met de Snowspeeder aan de slag ging. "Elke avond hing zijn mond open van pure verbazing. Hij kon niet wachten tot hij erin mocht", zegt Ryan Scott Miller tegen CNet. "Ik was zelf een enorme Star Wars-fan toen ik zo oud was, en ik had het te gek gevonden als ik zelf zoiets gehad had. Dus ik ben superblij dat hij er zo gelukkig mee is."
Filmpje