In februari 2012 zat de kerk in het Vlaamse Wachtebeke bomvol om afscheid te nemen van de 74-jarige Simonne Vermeersch. Achteraf blijkt echter dat ze zelf niet aanwezig was bij haar eigen uitvaart. Ze was al gecremeerd maar niemand wist daarvan.

"Hoe belachelijk is het eigenlijk niet om tegen een lege kist te spreken?", zegt de Katrien Fermont, de dochter van Simonne Vermeersch tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Pas na de uitvaartdienst bleek dat haar moeder al gecremeerd was. De begrafenisondernemer vertelde dat pas na de uitvaart, 'om het leed niet te verzwaren'.

Fermont heeft een rechtszaak aangespannen tegen de uitvaartondernemer. "De man was enkel gevraagd om de plechtigheid te organiseren. Hij loog zelfs tegen zijn medewerkers over de crematie. Op het meest emotionele moment van een mensenleven verkoopt hij een hele cinema. En achteraf stuurt hij de gepeperde rekening", zegt de advocaat van de familie.

De familie weet nu niet eens zeker of de as in de urn ook daadwerkelijk van mevrouw Vermeersch is vertelt haar dochter. “Dat het menselijke as is, staat vast, maar of het van haar is kan niet met zekerheid gezegd worden."