Een kamer te huur in Londen voor welgeteld 1 pond (1,5 euro) per maand? Klinkt iets te mooi om waar te zijn en dat is het ook. De eigenaar is namelijk op zoek naar een vrouwelijke studente om hem gezelschap te houden. ,,Vanwege mijn autofobie ben ik bang om alleen te slapen", zegt hij.
Het huis beschikt over een prachtige woonkamer en tuin, een fitnesszaal, vier badkamers en -niet onbelangrijk- vijf slaapkamers. De nieuwe inwoonster krijgt echter geen keuze: zijn bed zal het worden. En passant maakt hij ook nog even duidelijk dat ze single, verzorgd, goed georganiseerd en sociaal moet zijn. Een mens zou voor minder onraad beginnen ruiken.

Na de nodige klachten heeft Albin Serviant de oproep van zijn site EasyRoommate.com laten halen. ,,Een appartement delen kan een prachtige ervaring zijn, onder de juiste omstandigheden", licht hij toe. ,,We willen het zekere voor het onzekere nemen en daarom staat een heel team paraat om te onderzoeken of de aanbiedingen wel echt zijn. En goede raad: als het te goed klinkt om waar te zijn, kijk dan maar uit je doppen."

De studentes denken er alvast het hunne van. ,,Dit is echt creepy", laat Lizzy Woods weten. ,,Als je een aandoening als autofobie hebt, lijkt het me logisch dat je een kamergenoot zoekt. Maar moet die daarom ook vrouwelijk en single zijn?"

,,Die zogenoemde angst van hem heeft natuurlijk niets met geslachten te maken", vult Jessica Martin aan. ,,Volgens mij zoekt hij gewoon iemand om hem gezelschap te houden. Allemaal heel griezelig en verdacht, als je het mij vraagt."