De Britse stad Chester is op zoek naar een grapjas die bankjes in de stad heeft voorzien van bordjes met grappig bedoelde teksten. De bordjes zijn inmiddels verwijderd.

Door de bronzen bordjes lijkt het alsof de bankjes er staan ter nagedachtenis aan iets of iemand. Wie de teksten leest ontdekt al snel dat er een grapjas aan het werk is.

"Deze bank is opgedragen aan de mannen die hun levenslust verloren terwijl ze hun partners volgden langs de schoenenwinkels van Chester", staat er op één. Of "Gelieve hier niet te gaan zitten, dit is een kunstwerk".

De bordjes lijken een aanklacht te vormen tegen nieuwe regels die de stad wil invoeren voor de openbare ruimte. Die wetten zouden moeten zorgen voor minder overlast op straat, maar tegenstanders zijn bang dat de regels gebruikt worden om zwervers uit het straatbeeld te verwijderen. Op één van de bordjes staat dan ook te lezen: "Als je je ogen langer dan tien seconden dicht hebt terwijl je op deze bank zit, kun je worden aangezien voor iemand die slaapt en riskeer je een boete".

De gemeente heeft de bordjes weggehaald, omdat ze door sommigen als aanstootgevend zouden worden gezien. Ruim 10.000 mensen ondertekenden al een petitie tegen de nieuwe regels van de stad.
Foto