Gedwongen door de techniek moest advocaat Maartje Schaap donderdag bijna naakt de gevangenis van Zutphen in. Het detectiepoortje weigerde haar namelijk toegang, wat ze ook deed. Een roze badjas moest uitkomst bieden.

Schaap kwam naar de gevangenis in Zutphen om een cliŽnt te bezoeken. Nadat ze meende echt alle metalen voorwerpen te hebben afgedaan, bleef het apparaat, dat elke bezoeker doorlicht, piepen. Op haar facebookpagina schrijft ze: ,,Gekscherend zeg ik tegen de portier: Of is het de bedoeling dat ik hier in mijn nakie doorheen loop? Hij kijkt mij wat schaapachtig aan en zegt dan: Sorry mevrouw Schaap maar u blijft piepen. Protocol is dan dat u uit de kleren moet. WAT?"

Maartje dacht in eerste instantie dat de portier wellicht een grapje maakte: ,,En dan begint hij over de ROZE BADJAS. Echt het is geen grap. Ik wilde het niet geloven. Maar het is echt waar. Ik heb nog gevraagd of ik in een aflevering van Frans Bauers bananensplit zat. Maar nee", zo schrijft ze.

Met alleen de badjas kwam ze vervolgens probleemloos door het poortje heen, waarna ze zich weer aan kon kleden en richting cliŽnt kon gaan. Even schakelen voor haar: ,,Op goed geluk kleed ik mij en aan en probeer daarna zo goed mogelijk te doen waar ik voor gekomen was. Mijn cliŽnt voorbereiden op de zitting van maandag. Maar dit incident zal ik niet gauw vergeten!"