Het leven van de Amerikaanse presentator Tarek El Moussa is gered door een oplettende kijker. Ze zag dat er 'iets niet klopte' en mailde het tv-programma. "Tarek moet die knobbel laten checken."

Tarek El Moussa (34) had gťťn idee dat hij ernstig ziek was toen hij de populaire, Amerikaanse serie 'Flip or Flop' presenteerde op tv. Ryan Read, een groot fan van de presentator en de show, schrok toen ze de man op tv zag. Ze is verpleegster en zag meteen dat er 'iets niet klopte'. "Hij had een knobbel op zijn keel", vertelt ze aan Fox6now. Die ontdekte ze omdat ze meerdere afleveringen achter elkaar keek. "Halverwege de 'marathon' stopte ik het beeld. Ik spoelde terug en dacht: er zit daar iets."

Ze stuurde direct een e-mail naar het programma om Tarek te waarschuwen. "Dit is geen grap. Ik ben professioneel verpleegkundige en heb 'Flip or Flop' gezien. Ik zag dat Tarek een grote knobbel op z'n schildklier heeft. Hij moet die echt laten checken."

Tarek had eerder te horen gekregen dat de bobbel goedaardig was. "Ik kreeg een slecht gevoel van de mail." Hij liet een biopsie doen. En wat blijkt: schildklierkanker.

Dankzij de oplettendheid van zijn fan en kijker was hij er net op tijd bij en konden doktoren de tumor verwijderen. Daarna was het een 'grote uitdaging' om de ziekte te verslaan. En dat is de presentator nu, ruim 2,5 jaar later, gelukt. Hij is genezen verklaard.

In een uitzending van The Doctors Tv heeft de presentator inmiddels zijn reddende engel ontmoet. "Ze is een geweldige vrouw. Zonder haar oplettendheid had ik doorgeleefd met kanker in mijn lijf, zonder dat te weten."