De 9-jarige Kamarian heeft een opmerkelijke deal gesloten met zijn kapper: als hij goede cijfers haalt, wordt hij de rest van zijn leven gratis geknipt.

Het Amerikaanse jochie uit Gastonia, North Carolina kwam in augustus de Next Level Barbershop binnen, waar kapper Mike Shelton werkt. Toen Shelton Kamarian onder handen nam, raakten zij in gesprek. "Er was iets speciaals aan Kam", zegt Shelton. "Ik kon zo zien dat hij supervolwassen was voor zijn leeftijd, en ook verder was 't een prima gozertje."

Daarom maakte hij met Kamarian een afspraak: als hij op school goede cijfers zou halen, krijgt hij de rest van zijn leven gratis knipbeurten. Een belofte die niet aan dovemansoren gericht was. Deze week kwam Kamarian trots de winkel binnen om zijn rapport te laten zien. Een prima lijst, vond Shelton, en hij gaf de jongen een VIP-behandeling. Hij troonde hem voorbij de rij wachtenden, zette hem in de kappersstoel en gaf hem zijn beloofde gratis coupe.

Voor Shelton is het een logische zaak. Hij heeft zelf in het verleden veel steun en aanmoediging gehad van de kappers die hém knipten. Het kapperschap gaat voor hem dan ook verder dan alleen wassen, knippen en scheren: "Je kunt echt invloed hebben op de levens van je klanten in dat halfuurtje dat ze in de stoel zitten. Je kunt hen inspireren om de deur uit te lopen en iets geweldigs met hun leven te doen."