Een 60-jarige man uit Uithoorn maakte zijn uitspraak, dat de politie zijn horloge zeker niet ging krijgen, direct waar. Hij stampte het voor de ogen van de politieagenten kapot.

Op het horloge en zijn Mercedes lag een conservatoir beslag. Deze zijn dan ook, ondanks de beschadiging van het klokje, in beslaggenomen.

Politieagenten van het wijkteam Aalsmeer zagen de man op woensdag 2 december rijden en gaven hem een stopteken. Bij controle bleek dat er een conservatoir beslag op hem ruste en namen hem mee naar het bureau. De politiemensen legden uit dat er beslag zou worden gelegd op zijn auto en zijn dure horloge. Hij reageerde heftig: ‘Als jullie mijn horloge in beslag nemen stamp ik het hier kapot.’ De man haalde het horloge van zijn pols, legde het op de grond en stampte er meerdere keren op. Het kwalitatief goede horloge was hier niet tegen bestand, waardoor het glas sneuvelde.

Betrokkene was in het verleden veroordeeld voor de hulp bij distributie van verdovende middelen. Naast gevangenisstraf heeft de rechter besloten het opgebouwde crimineel vermogen af te pakken. Deze ‘schuld’ heeft hij nog niet (volledig) betaald en ligt er een conservatoir beslag op zijn bezittingen. Door het vernielen van het horloge zal de schuld minder snel afnemen, aangezien de waarde aanzienlijk is gedaald.