In een witte jurk en sluier poseert een schattig 12-jarig meisje op straat in Libanon met een man die haar opa had kunnen zijn. Het lijkt te gaan om haar kersverse echtgenoot. En dat roept hele verschillende reacties op, zoals te zien in deze video.

Voor wie wat moeite heeft met de taal: De grijzende man die boven zijn overduidelijk minderjarige 'vrouw' uittorent, wordt door meerdere voorbijgangers gefeliciteerd met zijn huwelijk. "Is ze jouw vrouw?" vraagt een man die goedkeurend knikt.

Anderen spreken er juist schande van. "Ze is 12!" schreeuwt een vrouw boos. "Ik was aan het joggen, maar mijn voeten bevroren toen ik dit zag." Een toeschouwer zegt dat de bruiloft legaal is, omdat de bruidegom toestemming heeft van de ouders van het meisje.

"Ik haal haar hier weg", reageert de vrouw. "We halen haar hier allemaal weg. Hoe kan ik haar achterlaten? Ze zou mijn dochter kunnen zijn."

Een andere voorbijganger vraagt de trouwfotograaf of hij blij is dat hij hier foto's van maakt, maar de bruidegom grijpt in. "Dat gaat jou niet aan. Ik ben hier met mijn vrouw. Haar ouders gaven toestemming."

De man bijt de bruidegom toe dat hij haar opa had kunnen zijn. Een ander zegt: "Haar ouders zijn criminelen."

Officieel mogen meisjes in Libanon pas trouwen als zij 17 jaar zijn. Maar als ze toestemming hebben van hun ouders, mag het al als ze pas 9 jaar oud zijn. 1 procent van de meisjes in Libanon trouwt voor haar 15de, blijkt uit cijfers van Unicef.

Het land zegt te werken aan een wet die kindbruidjes in het hele land tegengaat. Maar volgens de organisatie Girls Not Brides houden religieuze gemeenschappen er hun eigen familiewetten op na.

Gelukkig hoeft dit bruidje niet echt met haar man mee naar huis. De trouwerij is in scène gezet door de Libanese organisatie Kafa die zich inzet voor de rechten van vrouwen. Met het schokkende toneelstukje willen ze onder de aandacht brengen dat kindbruidjes nog altijd voorkomen in het land.