In Australië is een verloren gewaand stuk goud op een opvallende manier teruggevonden. Een ambtenaar vond de goudklomp in een kistje dat door hem en zijn collega's als wicket werd gebruikt bij cricket. Het stuk goud blijkt een waarde te hebben van ruim 3,4 miljoen euro, melden Australische media.

Op dit moment wordt het blok goud van iets meer dan 10 kilo tentoongesteld in een museum. Bij de opening van de tentoonstelling vertelde de Australische politicus Mike Baird over het verhaal achter het stuk goud. Tegen ABC News zei hij dat de overheid jaren geleden het stuk goud had gekregen om het in bewaring te houden.

De toenmalige ambtenaren wisten niet wat ze met de goudklomp aan moesten, en verstopten hem vervolgens in een doos. Dat werd aan niemand doorgegeven, waardoor hij langzaam vergeten werd.

Jaren later dook het goud dus weer op toen ambtenaren het bij hun cricketspullen vonden. De komende vier dagen wordt het tentoongesteld in een historisch museum. Wat er daarna met de goudklomp zal gebeuren is nog niet bekend.