Een woning in De Lier (Zuid-Holland) is deze week grondig verbouwd door de politie omdat die vermoedde dat er zich een hennepkwekerij achter de voordeur bevond. Maar van een wietplantage geen spoor. En dus vertrok de politie onverrichter zake. Ze lieten wel een briefje achter voor de bewoonster.

De bewoonster vond het handgeschreven briefje in de woonkamer. "Geachte heer/mevrouw, op maandag 14 december zijn wij in uw woning geweest in verband met een mogelijk hebben van een hennepkwekerij. Deze is echter niet aangetroffen. Voor vragen kunt u zich wenden tot de districtsrecherche Delft", schreef de politie.

Suzan Kerkhof zegt in een reactie tegen WOS geschrokken te zijn van de ravage die de politie achterliet in haar huis. "Overal lag glas, op zolder, in de badkamer, in het tapijt. Overal." Volgens de vrouw ging de politie hardhandig te werk. "Ze hebben geprobeerd de voordeur in te beuken, hebben het slot en de kozijnen vernield en ook de kabels van de beveiligingscamera doorgeknipt."

De schade aan de woning bedraagt zo'n 8.000 euro. De politie zegt de zaak te betreuren en belooft de gemaakte schade te vergoeden. In het Westland werden deze week op zes adressen invallen gedaan bij mogelijke hennepkwekerijen. Tweemaal vond de politie inderdaad een wietplantage, schrijft WOS.
Foto