Een derde van de aanhangers van de Amerikaanse Republikeinse partij is voorstander van een bombardement op het koninkrijk Agrabah. Je weet wel, waar het sprookjespaleis staat van Aladdin en Jasmine.

In een enquête onder aanhangers van de partij werd gevraagd of ze voor of tegen het bombarderen van Agrabah zijn. Daar stond alleen niet bij dat Agrabah niet op onze wereldkaart staat. Het is een fictief land in de Disneyfilm Aladdin.

Van de 532 republikeinse kiezers die de enquête invulden, zei 57 procent niet zeker te weten of de VS Agrabah moet bombarderen. 30 procent was voorstander van het platgooien van Aladdins thuisland en 13 procent is tegen, meldt the Guardian.

Overigens werden ook democratische kiezers ondervraagd. 36 procent zei tegen een bombardement op Agrabah te zijn en 19 procent is voor.

Uit het rapport van Public Policy Polling bleek verder dat 54 procent van de republikeinse kiezers vindt dat het buitenlandse moslims verboden moet worden om nog naar de VS te komen. En 46 procent is voorstander van een nationale database waarin alle moslims in het land staan.