Een 23-jarige vrouw uit het Franse Montpellier is beschuldigd van terrorisme, omdat ze een nepbuik in huis had. Zelf zegt ze dat ze de 'buik' wilde gebruiken voor winkeldiefstal.

Met de buik, waarin spullen verstopt kunnen worden, zou iemand de suggestie kunnen wekken zwanger te zijn. De politie verdenkt de vrouw ervan de nepbuik met springstof te willen vullen, om zo een aanslag te kunnen plegen.

De 23-jarige tot de islam bekeerde vrouw werd opgepakt tijdens een onderzoek naar terreurdreiging. De vrouw is getrouwd met een Fransman van Tsjadische komaf die ook als terreurverdachte is aangehouden, melden Franse media.

De politie gelooft het verhaal over winkeldiefstal niet, omdat de vrouw recent een flinke erfenis heeft gekregen. Ze heeft volgens de politie geen financiële problemen die winkeldiefstal nodig maken.

De vrouw zou op internet buitengewoon veel belangstelling getoond voor de propaganda van IS, voor vrouwelijke zelfmoordterroristen en voor de jihad in Syrië. Ze heeft ook geld aan islamitische radicalen geschonken.