Wie een mooi optrekje wil in Hongkong moet daarvoor diep in de buidel tasten. De huizengekte is daar zo extreem dat er nu een appartement is verkocht voor 76,7 miljoen dollar. Dat is een record.

Voor die ongeveer 70 miljoen euro krijgt de koper een luxe appartement van 532 vierkante meter op de 46ste verdieping van een appartementencomplex, met een dakterras van 162 vierkante meter en een prachtig uitzicht over Victoria Harbour. Het appartement stond te koop voor ruim 64 miljoen euro bij Henderson Land Properties.

De koper van het duurste appartement ooit in de regio blijft anoniem. Het vorige record stond op 55 miljoen euro. De overspannen woningmarkt in Hongkong wordt veroorzaakt door de extreem lage rente. De afgelopen zes jaar zijn de prijzen meer dan verdubbeld. De woningen worden opgekocht door rijke Chinezen.

Deskundigen waarschuwen dat de prijzen de komende tijd wel eens hard naar beneden kunnen gaan als de rente weer omhoog gaat. Inwoners van de stad klagen dat er amper nog betaalbare woningen zijn voor de gewone bevolking. In Hongkong wonen zeven miljoen mensen.
Foto