Kamal Maihousane uit Sittard dacht gisteren dat ook hij miljonair was geworden. De hoofdprijs van de Postcode Loterij viel in zijn straat, en de 21-jarige Kamal speelde al drie jaar mee.

Terwijl om hem heen miljoenen werden uitgedeeld, zat hij thuis te wachten tot ze ook bij hem zouden aanbellen. Maar dat gebeurde niet.

"Ik voelde me een halfuur miljonair. Ik dacht ik heb vier loten, maar er kwam maar niemand aan de deur", vertelt Maihousane aan L1.

Vanochtend belde hij daarom de postcodeloterij om te vragen wat er aan de hand was. Een medewerker legde uit dat hij afgelopen maand niet had betaald, en dus niet mee had gespeeld.

Net deze maand had hij te weinig geld op z'n rekening staan toen de vier loten moesten worden betaald. De automatische incasso mislukte, maar Maihousane dacht dat hij gewoon meespeelde.

In het reglement van de Postcodeloterij staat dat iemand automatisch niet meedoet, als het de organisatie niet lukt om geld af te schrijven van de bankrekening. Geen geld is geen deelname, en dus ook geen prijs.