Ovidiu (21) greep in bij een vechtpartij waarbij een vrouw bont en blauw werd geslagen in een McDonald's in Rotterdam. Een dag later werd de McDonald's-medewerker ontslagen. "Het redden van een meisje kostte mij mijn baan."

Ovidiu van den Berg was vorige week aan het werk in de McDonald's aan de Coolsingel in Rotterdam. Hij zag dat het opeens onrustig werd in de zaak.

Tweelingzusjes Karlin en Merel, die na het stappen een hamburger bij de Mac aan het eten waren, kregen ruzie met een groep jongens. Het begon met frietjes gooien, maar toen de zusjes naar de uitgang van het fastfoodrestaurant wilden lopen, ging het mis.

En van de vrouwen, de 24-jarige Karlin, wordt met een vuist in haar gezicht geslagen. "Ze werd meerdere malen in het gezicht gestompt terwijl haar zusje bij de haren werd gepakt. Karlin werd zo vaak in haar gezicht geslagen, dat ze bezweek en op de grond viel", vertelt Ovidiu.

De McDonald's-medewerker heeft zijn verhaal ook op Facebook gezet; zijn bericht is inmiddels al ruim 32.000 keer gedeeld.

Ovidiu kan het niet langer aanzien en schiet met twee andere collega's van McDonald's te hulp. "Toen ik zag wat er allemaal gebeurde, gingen bij mij alle alarmbellen af. Als ik niet in zou grijpen, zouden ze waarschijnlijk doodgeschopt worden. Dus ben ik naar Karlin toegerend en heb ik haar aan haar benen uit de groep gesleurd."

Karlin houdt aan de vechtpartij een zware hersenschudding over. Haar gezicht is nog altijd bont en blauw. Twee van de jongens zijn inmiddels opgepakt, laat een politiewoordvoerder weten aan RTL Nieuws. "Zij krijgen nog te horen wat hun straf wordt."

De dag na de vechtpartij zit de schrik er bij Ovidiu er nog altijd goed in. "Ik heb die nacht slecht geslapen. De beelden van de mishandeling bleven maar door mijn hoofd spoken", stelt hij. Als hij op zijn werk komt, krijgt hij de schrik van zijn leven. Hij wordt ontslagen.

"Ze vonden dat ik onjuist gehandeld had. Het redden van een leven kostte mij dus uiteindelijk mijn baan", stelt Ovidiu.

Zijn verhaal heeft voor veel opschudding gezorgd. Ook bij de tweelingzusjes. Die vinden het ontslag ook onterecht.

McDonald's Nederland laat weten dat zijn ontslag niets met deze gebeurtenis te maken heeft. "Dat de proeftijd van Ovidiu niet is verlengd, heeft niets met zijn optreden te maken. We zijn er juist erg blij mee hoe Ovidiu heeft gehandeld", stelt een woordvoerder van McDonald's Nederland.

Er was volgens de woordvoerder al eerder besloten dat zijn contract niet verlengd zou worden. "Er waren al wat voorvallen geweest waardoor hij meerdere aantekeningen had. Daarom hebben wij besloten om zijn contract niet te verlengen. Dat kreeg hij toevallig te horen een dag na de vechtpartij."

Ovidiu zit nu thuis en baalt. Hij ziet het anders. "Het redden van een leven kostte me mijn baan."