Deze 'smart bra' meet onder meer hartslag en calorieverbruik, zodat een app je kan coachen.

OMSignal ontwikkelde deze nieuwe smart bra (plus losse tracker en app) in navolging van het smart-shirt voor mannen. De OMbra meet hartslag, calorieverbruik, sportprestaties, afstanden, ritmes en biedt ook nog een digitale sportcoach. De bh kan de data doorsturen naar bestaande fitness-apps als Nike+, Strava, Apple Health, Map My Fitness en Runstastic

Voor het ontwikkelen van de bh testte OMSignal maar liefst 1633 prototypes. En het sprak met duizenden vrouwen over hun sportgedrag en wensen voor sportregistratie. De OMbra ziet er op het eerste gezicht goed uit - in het filmpje.

Tegelijk met de bh lanceert OMSignal ook een eigen sportregistratie-app, de OMrun, die niet alleen prestaties meet, maar ze ook analyseert om je aan te sturen. Dit doet de app op basis van onder andere je (maandelijkse) sportritme, ademhaling, hartslag en hartritme. De coach geeft je advies over hoe je je prestaties kunt verbeteren.

De hamvraag is of je die fijne persoonlijke trainer nu de deur moet wijzen. OMbra is in ieder geval wel voordeliger dan een trainer-van-vlees-en-bloed: naar verwachting gaat de bh iets meer dan 100 euro kosten. Maar je moet nog wel steeds zelf van die bank afkomen en die bh aantrekken. Maar als dat eenmaal gelukt is, dan houdt niets je meer tegen om van 2016 een goed geregistreerd sportjaar te maken.

OMbra en OMrun komen in het voorjaar beschikbaar en je kunt je online alvast aanmelden voor een exemplaar.