Nadat de poema een hond aanviel, is deze door een jager doodgeschoten. En toen bleek de poema er wel heel bijzonder uit te zien.

Aan de linkerzijde van zijn voorhoofd bevonden zich volledig ontwikkelde tanden. Tevens leken er kleine snorharen uit het voorhoofd van de poema te groeien.

Onduidelijk is hoe dat precies kan. Er zijn meerdere mogelijkheden. Zo kan het zijn dat de poema onderdeel is van een tweeling. De andere foetus is mogelijk in de baarmoeder gestorven en door het lichaam van de poema geabsorbeerd. De tanden zijn dan een restant van zijn tweelingbroer.

Een andere mogelijkheid is dat we hier te maken hebben met een teratoom. Deze tumoren bestaan uit weefsel waaruit tanden, haar en zelfs vingers of tenen kunnen groeien. De tumoren kunnen zowel bij dieren als bij mensen voorkomen, maar zijn zeldzaam.

Poemas komen van nature in Idaho voor. De dieren zijn vrij schuw en ontmoetingen met mensen komen dan ook niet zo vaak voor. In de winter kan dat echter anders liggen. De prooien waar de poemas op jagen, zoeken dan lager gelegen gebieden op waar geen sneeuw ligt. De poemas gaan hun prooien achterna en komen in gebieden terecht waar mensen wonen. En dan kan het zomaar gebeuren dat poemas toch oog in oog komen te staan met mensen of hun huisdieren. Dat is ook deze onfortuinlijke poema overkomen. Hij viel een hond aan en moest dat met de dood bekopen.
Foto