Er moet toch een betere manier zijn om winkeldieven aan te pakken dan door de politie te bellen, dacht een ondernemer uit Breda. Dus verzon hij samen met zijn vrienden een list. Hij zou de jongens die hem hadden bestolen, trakteren op een groots feest als ze zijn petjes netjes kwamen terugbrengen.

Christiaan Westergaard had woensdagmiddag op Facebook een video van de diefstal gedeeld met daarbij een oproep: 'wie kent deze jongens?' Het leverde hem al snel de namen en adresgegevens op van de brutale winkeldiefjes.

Westergaard belde zoals gezegd niet de politie, maar benaderde de jongens via Facebook met de vraag wanneer ze kwamen afrekenen. Ontkennen deden ze niet. Ze gaven onmiddellijk aan veel spijt te hebben van hun onbezonnen actie, zegt de ondernemer tegen RTL Nieuws. En zo werd een afspraak gemaakt, donderdagmiddag om 13:00 uur.

Op dat moment belde Westergaard meteen wat vrienden. "Toen de afspraak stond heb ik meteen confetti geregeld, feesthoedjes en fopneuzen. Samen met vrienden van de tattooshop tegenover heb ik de jongens verrast. En het ging precies zoals ik had gehoopt. De confetti zit nog steeds tussen plafondtegels en de kleding in mijn winkel. Maar het is het allemaal waard geweest. We hebben er de hele dag hard om moeten lachen."

En de jongens dan? Vonden zij het ook grappig? "Nou, ze waren totaal verbouwereerd", zegt Westergaard. "Ik heb ze een stevige preek gegeven en 'dat is dat' wat mij betreft. Van je fouten moet je kunnen leren."

Westergaard deelde de beelden van het 'feest' op de Facebookpagina van zijn winkel.