Vierhonderd leerlingen van het Lentiz Life College in Schiedam zijn maandagochtend te laat op school gekomen omdat de NS alle poortjes op het station had gesloten. De leerlingen gebruikten de hal van het station om van het centrum naar school te lopen.

Nu de NS gefaseerd alle poortjes in Nederland sluit, moet iedereen een minimumbedrag van 20 euro op zijn of haar ov-chipkaart hebben staan om in te checken. Vandaag was Schiedam aan de beurt maar volgens RTV Rijnmond hadden de meeste leerlingen niet genoeg geld op de kaart.

Door de afsluiting moesten de leerlingen honderden meters omlopen om alsnog op school te komen. Doordat de scholieren ook verhaal gingen halen bij de medewerkers van de NS kwamen leerlingen ongeveer tien minuten later.

"Voor ons kwam het ook als een verrassing", zegt Lentiz-schoolmanager Pim van der Hoorn. "Ik heb nooit een bericht gekregen. Misschien iemand anders, maar dit zoeken we uit. Het is onhandig en had voorkomen kunnen worden." Volgens de NS is er overleg geweest met de gemeente.