Alleenstaande vader Patrick van Hoof uit Helmond kwam jarenlang niet verder dan een simpele staart voor zijn dochters Nine (6 ) en Julie (9), maar organiseert vanavond een spoedcursus vlechten voor vaders bij de kapper.

Twee staartjes, een vlecht of een knot; voor veel alleenstaande vaders is het iedere ochtend weer een hele kunst om het haar van hun dochters in model te brengen. Voor Van Hoof is dat niet anders.

"Die meiden krijgen een eigen wil en vragen dan om moeilijke dingen met hun haren. Ik doe heel erg mijn best maar kom uiteindelijk nooit verder dan een gewone staart. Daar wilde ik graag verandering in brengen," zegt Van Hoof tegen het Eindhovens Dagblad.

Hij zocht op internet naar een cursus vlechten, maar zag dat die in zijn omgeving niet gegeven werd. Hij plaatste daarom een oproep op Facebook om te zien of meer vaders dit probleem herkenden. Ja dus. En daarom organiseerde hij samen met een kapperszaak een cursus vlechten voor vaders.

Volgens Carin van den Hurk, eigenaresse van de kapperszaak, moeten de vaders flink aan de bak. Tegen het Eindhovens Dagblad vertelt ze: "Het doel van de workshop is om drie verschillende vlechten te leren maken. We gaan met tien vaders en hun dochters aan de slag en stoppen pas als iedereen tevreden is."